Η κασάτα από κεχρί θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Καλλιεργείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια και προέρχεται από τους αποφλοιωμένους σπόρους κεχριού. Διακρίνεται για την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες της ομάδας B: (B1, B2, B6) καθώς και σίδηρο και χαλκό.
Η κασάτα από κεχρί έχει επίσης θεραπευτικές ιδιότητες, είναι εύπεπτη και δεν προκαλεί αλλεργίες, καθώς δεν περιέχει γλουτένη, γι' αυτό μπορεί να καταναλώνεται από άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη. Έχει αντιϊικές ιδιότητες και μειώνει τη φλεγμονή των βλεννογόνων. Περιέχει πυρίτιο, το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στην κατάσταση του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.